door Annemarie de Vrieze
“Eenvoud is het kenmerk van het ware”  de lijfspreuk van medicus Herman Boerhaave (1668-1738),
Veel mensen bewegen zich met hun aandacht steeds meer naar hun kern. De blik richt zich naar binnen  en je ontmoet weerstand. Het aankijken en begrijpen van die weerstanden zet alles in en om je heen in een ander daglicht. En maakt dat je meer en scherper gaat waarnemen in jezelf. Grenzen worden eerder voelbaar en zichtbaar. De wereld om jou heen reageert daar vervolgens op.
SIMPLICITY
SIMPLICITY ©v.l.: Lydia Klement
Je oude zijn wil goedmaken, dienen en plooien. De angst voor afwijzing houdt je klein, houdt je bij het oude. Maar jouw ziel wil doorstromen, echt zijn, oprecht, eerlijk en open. Daar horen als vanzelf confrontaties bij met de buitenwereld...omdat je ziel ten opzichte van de rollen die je graag speelt niet met elkaar stroken.
Dit proces voelt frustrerend en kwetsbaar en het kan zijn dat je veel last ondervindt van onrust in- en om je heen. Stilte en alleen zijn doen goed....

Gids Manuel:

Leven vanuit je kern is leven vanuit je ziel. Vanuit je eigen waarheid. Zonder daarmee een ander tekort te doen. Sta in je kracht en schat jezelf in alle opzichten op waarde. Blijf dicht bij je verlangen. Dat wat je voortstuwt en voortdurend richting geeft. Vertrouw op eigen kwaliteiten en leef in overgave, zonder passief te zijn. Leer het evenwicht verstaan in geven en ontvangen en leef volgens eigen natuur. Voel wie je werkelijk bent en weet dat dat goed is. Zet twee benen op de grond...je voeten krachtig en sterk op de aarde om vanuit die bezieling de mooiste stappen te nemen. Het zal goeds brengen.
freedomBij elke nieuwe stap dichterbij je kern worden angstdelen aangeroerd. Dat vraagt om jouw aandacht, jouw zorg. Als je je teveel op de buitenwereld concentreert en te weinig aandacht geeft aan je innerlijk proces, raak je je begrip erover kwijt en dat maakt de angst groter. Blijf zuiver het onderscheid maken in wat jij behoeft en wat goed is voor jou.
Het is van belang om los te blijven van het emotionele en mentale tumult om je heen. Het overmatig dienen los te laten en je over te geven aan de veranderingen die zich voltrekken in jou. Zoek niet langer buiten jezelf, want je zult het daar niet vinden. Je vindt het bij je kern; als je aanklopt bij je oorsprong. Blijf daarom lichaamssignalen meer dan ooit serieus nemen. Je lichaam vertelt je alles. Werk ermee samen, houd van je lichaam. Dien het liefdevol.
Leg je moede hoofd te ruste, laat het hart kalmeren en de gemoederen bedaren. Keer terug naar de stilte. Daar spreekt het wijze woord, daar klinkt de bijna onhoorbare vibratie van de eenvoud. De ontmoeting met die eenvoud, laat alle ingewikkeldheden wegvallen. De eenvoud begint in je alledaagse belevingen zijn weg te vinden. Vertrouw en het leven wordt eenvoudig.
Laat je meevoeren door de stem van jouw ziel en het landschap van je leven zal lichter kleuren. En als je ego stampvoetend moppert dat het niet loopt zoals het wil, weet dan dat het ego controle wil houden en niet buitenspel gezet wil worden. Het krijgt te maken met de ondoorgrondelijkheid van het leven. En begrijpt het niet meer. Laat dit gewoon zijn...zonder strijd. Neem je ego bij de hand. Het heeft de geruststelling van jouw ziel nodig. Jouw ziel weet dat het goed is. Volg slechts haar liefdevolle stroom....
Er is niets waar je je zorgen over hoeft te maken. Je wordt gedragen, altijd.
Blijf jezelf trouw en eis je eigenheid op. Je bent klaar. Vecht niet, verberg je niet en neem het aan, zonder reserve. Toon je wijsheid aan de wereld. En zeg JA tegen het leven zoals het voor jou bedoeld is. Als jij dat doet volgt de wereld vanzelf. Leef jouw waarheid. Je wilt vrij zijn. Wees niet bang.
Zie wat je te brengen hebt en onderschat dat niet. Je hart wil vrede. Wees die vrede. Zacht , maar krachtig in al haar eenvoud.
Blijf vertrouwen. Het leven heeft het goed met jou voor.
Zie deze fase als een waardevolle winter, waarin het oude afbreekt en het nieuwe plaats krijgt. Onder de vruchtbare grond lopen wortels uit en weldra vindt een schuchter ontwaken plaats van de bloem die je in potentie al bent.

Over de Auteur:

Annemarie de VriezeMijn naam is Annemarie de Vrieze en ik ben in het dagelijks leven werkzaam als spiritueel en intuïtief coach/counseler. Via o.a. channeling, lichtwerk en meditatie wordt spirituele inzicht, troost en bemoediging gegeven. Ik geloof in de mogelijkheden, de liefde en de kracht van mensen om zelf hun problemen te overstijgen. Kijk gerust rond op mijn website:www.bureauhartwerk.