dinsdag 30 september 2014

Het sprookje van de eenhoorn met verbeeldingskracht

Het sprookje van de eenhoorn met verbeeldingskracht

by Gast Blogger
Je zult maar lijken op een wilde ezel, zo groot zijn als een paard, hoeven hebben zoals die van een bok en een staart zoals die van een leeuw. Het zal maar zo zijn dat niemand gelooft dat je werkelijk bestaat. En toch besta je. Het meest bijzondere aan je is de enorme hoorn op je voorhoofd. Juist die hoorn maakt je zo ongeloofwaardig. En toch loop je rond in het bos.
Moederziel alleen zwalkte de eenhoorn door het bos. Hij zag geen sterveling. Niemand was naar hem op zoek. En toch had hij gezien dat er een mens zou komen die hem zou opmerken. De maan moest vol zijn. Het moest windstil zijn. Hij zou drinken uit de vijver met zijn hoorn onder water. Het zou iemand zijn die magisch kon denken.
Dagen, weken, maanden gingen voorbij. Geen sterveling te zien. Tot de bewuste avond kwam waarover de eenhoorn beelden had doorgekregen. Beelden in zijn hoofd. Heldere beelden die je nooit kon vergeten. De eenhoorn zag dat de maan vol was. Het was windstil. In de vijver zag hij zichzelf. Een grote wilde ezel met mooie manen en een hoorn. Onder in de vijver zag hij van alles bewegen.
Eenhoorn
Waterplanten, vissen en insecten. Hij stak zijn hoofd onder water en merkte dat hij vast kwam te zitten met zijn hoorn. Iets onder water had hem in zijn greep. Bij elke beweging van zijn hoofd kwam hij vaster te zitten. Dit had hij niet voorzien. Heel lang kon hij niet onder water blijven. Hij bleef kracht zetten om los te komen. KRAAAAAAAAK. Los was hij. En verlost was hij van zijn hoorn. Wat restte was een klein stukje van de afgebroken hoorn. Aan de andere kant van de vijver zag de eenhoorn een jonge vrouw staan. Met open mond had ze de strijd van de eenhoorn gevolgd. De jonge vrouw zag een prachtig wit paard met donkerblauwe ogen. Ze kwam dichterbij. De eenhoorn was net zo verbaasd als zij. Ze zag het uitstulpinkje op zijn voorhoofd en raakte het even aan. Op dat moment zag zij in de lucht letters verschijnen. Zij zag de letters  O  V  E  R  V  L  O  E  D. Magisch vond ze dat. Ze besloot het mooie beest mee te nemen naar haar huisje aan de rand van het bos.
Elke dag raakte ze even het uitstulpinkje aan en steeds weer verschenen er letters in de lucht. Die dag zag ze de letters  D  O  E  N. Magisch vond ze dat. De letters was ze vergeten toen ze in de auto stapte op weg naar haar werk. Er was een belangrijke vergadering. Op de agenda stond maar één onderwerp. Wel fuseren of niet fuseren. Iedereen had al een standpunt ingenomen. De stemmen staakten. Alleen zij moest nog iets zeggen. “Doen!”, kwam uit haar mond. Zo stellig was ze nog nooit geweest. Zo overtuigend evenmin. De fusie ging door. Het werd een groot succes. De jonge vrouw maakte heel snel carrière. Ze verdiende heel veel geld. Maar ze was niet gelukkig.
Op een dag zag ze de letters  S  W  I  T  C  H. Magisch vond ze dat. Ze wist meteen wat haar te doen stond.  Ze zou voor zichzelf beginnen met een adviespraktijk. Uit alle hoeken en gaten kwamen mensen op haar pad. Aan dat ene woord hadden ze vaak genoeg. De woorden bleven komen en de mensen bleven toestromen. Ze was zielsgelukkig.
Weken,  maanden, jaren gingen voorbij. De eenhoorn was aan het einde gekomen van zijn krachten. Een laatste keer streek ze zachtjes over het uitstulpinkje op zijn voorhoofd. Heel duidelijk verschenen de letters  V  R  E  D  E. Niemand was die dag voor een advies gekomen. Die boodschap was voor iedereen bedoeld. Magisch vond ze dat.
Monique van den Boogaard, 20 september 2014
Over de auteur:
Monique van den BoogaardMonique van den Boogaard is geboren in 1960 en woont in Bentveld.
Na 26 jaar te hebben gewerkt als advocaat en als rechter in Alkmaar en Haarlem is Monique op haar  50e gestopt om voor haar zelf te beginnen met “Het Veerhuis”, een praktijk voor LevensZin.
Daarnaast begeleidt Monique een Geheugenkoor in een verzorgingshuis. Ze zingen dan liedjes van vroeger en Monique speelt daarbij gitaar.
Monique schrijft en schildert sprookjes voor volwassenen. Twee van haar sprookjesboeken met aquarellen  “Een dag uit het leven van een eendagsvlinder” en “De schatkist van mijn leven” zijn te bestellen bij Bol.com
Gast Blogger | 1 October 2014 at 00:00 | Tags: geluk, maan, sprookje, water | Categories: Boeken | URL: http://wp.me/pEAGS-6iZ
Comment    

Zelfvertrouwen en spiritualiteit

Zelfvertrouwen en spiritualiteit

by Gast Blogger
rorschach
ik zie, ik zie wat jij niet ziet
In spirituele kringen heeft wetenschappelijk onderzoek vaak een slechte naam. De wetenschappelijke blik wordt vaak als koud en klinisch ervaren. Bovendien hebben wetenschappers weinig oog voor wat het leven juist zo bijzonder maakt: onze ervaringen en gevoelens. In de hedendaagse wetenschappelijke psychologie wordt er echter steeds meer aandacht besteed aan juist die gevoelens en ervaringen. In dit artikel zal ik als voorbeeld het wetenschappelijk onderzoek naar zelfvertrouwen gebruiken.
Volgens de nieuwste inzichten bestaat zelfvertrouwen uit vaardigheid en waardigheid. Vaardigheid is het gevoel dat je opgewassen bent tegen de problemen waarvoor het leven je stelt. Mensen die deze overtuiging sterk hebben, vertrouwen op hun kwaliteiten en hun vaardigheden. Als er dus plotseling een probleem ontstaat, zullen mensen die een sterk gevoel van vaardigheid hebben, daar nauwelijks van onder de indruk zijn. Ze zijn emotioneel stabiel en stressbestendig.
Waardigheid is een concept dat spiritueel ingestelde mensen meer aan zal spreken. Het is de overtuiging dat je als mens sowieso de moeite waard bent. Los van wat je presteert of wat je bezit. Dit is een overtuiging die ook in het Humanisme en het Boeddhisme bestaat. De achterliggende spirituele overtuiging is dan vaak dat we allemaal onderdeel zijn van een groter geheel en dat er in de kern van de zaak dus geen onderscheid is tussen mensen. Dit besef kan een hele sterke invloed op de gemoedstoestand van mensen hebben. Wanneer we ons beseffen dat het leven geen wedstrijd is, kunnen we beter onze rust nemen en valt het ons makkelijker om contact te maken met anderen.
Wie waardiger wil worden, heeft veel aan psychologische technieken. Deze bestaan er vooral uit om onze gevoelens en gedachten voortdurend te observeren. Als je daardoor gaat beseffen dat je zelfvertrouwen in een bepaalde situatie steeds slecht is, kun je eens een stapje terugnemen en bedenken waarom je je op dat moment zo slecht over jezelf voelt. Dan blijkt meestal dat er een gedachte aan je gevoel ten grondslag ligt, die niet klopt. Bijvoorbeeld: “diegene is beter dan ik, omdat hij meer geld verdient.” Dit is natuurlijk tegenstrijdig aan de hierboven geformuleerde overtuiging dat alle mensen uiteindelijk gelijk zijn. Wanneer we proberen om het ene idee door het andere te vervangen, zullen we ons beter gaan voelen en wordt ons zelfvertrouwen groter.
mediteren
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat meditatie voor veel mensen kan werken
Hierbij kan meditatie ook helpen. Door ons tijdens de meditatie te richten op onze gevoelens, raken we hier meer bewust van. Daarnaast zien we ook dat die gevoelens relatief zijn en geen invloed op ons hebben. We kunnen zelf bepalen hoe serieus we bepaalde negatieve gevoelens nemen. Deze vaardigheden kunnen ons natuurlijk helpen wanneer we onze gevoelens willen veranderen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat meditatie voor veel mensen kan werken. Ook hier doet de wetenschap dus serieus onderzoek naar een fenomeen dat voorheen toch vooral in de spirituele hoek zat.
Concluderend kunnen we stellen dat spiritueel ingestelde mensen nog best iets van waarde kunnen vinden in de wetenschap. Andersom is het natuurlijk ook zo dat die sceptische wetenschappers wat meer open moeten staan voor spirituele onderwerpen.  Gelukkig is daar de laatste jaren steeds meer sprake van.

http://www.ivpp.nl/wp-content/uploads/goed2-298x300.jpgRobert C. Haringsma is psycholoog en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij schrijft een weblog over positieve psychologie.
Gast Blogger | 1 October 2014 at 07:55 | Tags: Healing, meditatie, spiritueel, vertrouwen | Categories: transformatie | URL: http://wp.me/pEAGS-1Tc
Comment    

woensdag 24 september 2014

De stroom van het Goddelijke by Anne Marie

De stroom van het Goddelijke

by Anne Marie
let it beEr zijn vele momenten waarop je de stroom van het Goddelijke kunt ervaren.
Eigenlijk is het er altijd en overal en is het eigenlijk raar als je dit niet kunt ervaren.
Het moet niet geforceerd gaan, dan zul je het niet kunnen ervaren.
Er zijn bepaalde momenten van vreugde in je leven net of dat er iets boven je hoofd word uitgegoten en over je leven, waardoor je in een diepe vreugde ineens bent. Je leeft!
Het is het Goddelijke wat zich aan je openbaart. Wat aan je deur klopt.
Je kunt alleen open doen, als jij er zelf niet bent.
Haha dit is eigenlijk lachwekkend.
Zodra jij er bent zul je niets kunnen ervaren, je zult niet eens weten dat er ´´iemand´´ voor je deur staat.
Zodra jij er niet bent, staat je deur open en kom je vanzelf in contact met het Goddelijke.
Het stort zich over je uit. Zonder enige moeite.
Want dat is wat het Goddelijke doet, het stroomt continue, overal, steeds weer, het houdt nooit op!
Alleen jij kan de stroom verbreken, door er tussen te gaan zitten.
* Met jij wordt bedoeld, die ene in jou die het zo geweldig leuk vind om van alles te denken, uit te denken, die eigenlijk nooit stil is. De Mind.
Over de Auteur:
anne2 112x112 Laat je verrassen!Mijn naam is Annemarie en ik ben 27 jaar. Ik ben een spiritueel ingesteld persoon en verwonder me over het leven.
Al sinds mijn twintigste verdiep ik me hierin en geef ik fotoreadings en behandelingen.
Daarnaast schrijf ik af en toe een tekst die ik doorkrijg via mijn gidsen en engelen. Met de boodschap deze teksten aan andere mensen te laten lezen, opdat zij geïnspireerd mogen raken, diep in hun Zelf.
Inmiddels ben ik afgestudeerd als Paranormaal Therapeut.
Anne Marie | 25 September 2014 at 00:02 | Categories: transformatie | URL: http://wp.me/pEAGS-6cE
Comment    

Ontwaken, slapen, licht en duisternis. by Jennifer Hoffman

Ontwaken, slapen, licht en duisternis.

by Jennifer Hoffman
Wanneer we denken dat het tijd is voor verandering in de polariteit van de wereld, en het er niet direct naar uitziet dat dat zal gebeuren, of dat we resultaten zullen zien van het werk dat we doen en alles niet zo snel verandert als we zouden willen of hopen, dan voelen we soms dat onze inspanningen geen gevolg krijgen. Dat krijgen ze wél, maar wij kunnen die resultaten niet afmeten in termen van tijd, omdat we het verschil maken op manieren die niet altijd kunnen afgemeten worden. We willen dat het licht er is wanneer we ontwaken, maar niet wanneer we willen slapen. Dat is het evenwicht dat we allen zoeken, aan welke kant van het proces we ons ook bevinden, en we proberen uit te zoeken waar we ons het meest comfortabel voelen, bij het ontwaken of bij het slapen, in het licht of in de duisternis.glas-in-lood-licht1
Daarover dacht ik na vandaag, en ik stond ook stil bij wat mijn werk als channel, intuïtieve en schrijfster de voorbije 10 jaar heeft meegebracht, hoe het geëvolueerd is, en de veranderingen die het in mijn leven heeft gecreëerd. Het is inderdaad zo dat ik dat werk niet wou doen, vooral omdat ik echt die job in een bedrijf wilde waar ik ik op focuste. Maar ook om andere redenen, die te maken hadden met engagement, verantwoordelijkheid en verplichtingen die ik op me nam bij het mezelf openstellen voor het licht, de kennis en de informatie die ik te delen zou hebben. Ik moest het licht omarmen en de relatieve troost van wat schaduw of duisternis opgeven, omdat je niet meer in het duister kan staan, eens je volledig in het licht bent gestapt.
En wat voor troost anderen ook kunnen halen uit het niet weten, het in de schaduw staan of aan de zijkant, dat is dan niet meer mogelijk voor jou. Het duister kan ongemakkelijk zijn soms, maar nog niet half zoveel als het verblindende licht dat kan zijn, en het licht is ook veel onthullender. Je weet, als je die stap eenmaal hebt genomen, en je alles in het licht ziet, je het niet meer 'vanuit het duister' kan zien. Eens je ontwaakt, ga je niet meer slapen.
Een vriendin van me vroeg me onlangs of ik nog een baby wou. Ik hou van kinderen en hou van moeder te zijn, maar met kinderen tussen 25 en 36, zou ik dan de verantwoordelijkheid en het engagement willen opnemen om nog een kind op te voeden de komende 20 jaar of zo? Ik zou daar echt moeten over nadenken, omdat ik ouder zijn heel ernstig neem, en het is niet gewoon een kind nemen of niet, het is de verantwoordelijkheid, verplichting en engagement dat kinderen vragen, eisen en verdienen.
Je licht optillen is net als een kind grootbrengen, het vraagt veel werk, en je krijgt er zowel hartepijn van als vreugde. Eens het deel uitmaakt van je leven, zoals een kind, is het altijd bij jou. Toen we onze rol als lichtwerkers en nu als lichtbakens opnamen, wisten we dat het een heel lange reis zou zijn, met perioden van succes en gelukzaligheid, en perioden van wachten en herhalingen, die we mislukkingen zouden durven noemen. Maar toch moesten we het doen, en een deel van ons werk was het licht te doen stralen en te wachten tot anderen moe werden van in het duister te zitten en zouden beginnen met het licht te zoeken. En dit is waar ons engagement en verantwoordelijkheid ernstig wordt: eens we in het licht stappen, kunnen we geen stap terug zetten in het duister, dus moeten we in het licht blijven en wat er ook in het duister is, naar ons toe laten komen.
yinyang-christ-energyWe kunnen ons succes niet afmeten aan de mate waarin de duisternis het licht zoekt of omarmt, maar aan hoe sterk we ons licht laten schijnen zodat het duister zijn kans grijpt om te ontwaken, omdat het in het licht wil zijn, of, net zoals we wakker worden wanneer we voldoende geslapen hebben en niet langer moe zijn. Ik denk dat dat is waar we ons nu bevinden.
Mensen moeten eerst een tijd in het duister vertoeven vooraleer ze klaar zijn om te ontwaken, en na kunnen denken over het licht, omdat de zegeningen van het licht niet altijd vlak voor ons zichtbaar zijn. Als je bijvoorbeeld wil slapen, wil je dat de slaapkamer donker is en zonder licht. Als je wakker bent, wil je een bron van licht hebben en zou je rond stommelen in het donker. Het licht moet er zijn wanneer je het wil, en moet uitgaan of gedimd worden wanneer jij dat wil. Zijn er in je leven mensen of situaties zoals dit? Voel je je soms ook zo? Het is een keuze, zoals alle andere dingen, en een keuze die een aanzienlijke hoeveelheid engagement, verplichtingen en verantwoordelijkheid inhoudt. Maar zoals ouder zijn, kunnen de vreugde en liefde die je kan meemaken, onmetelijk zijn, en veel beloningen brengen, ook al komen die niet altijd wanneer je ze wil zien.
De gechannelde boodschap van Aartsengel Uriel komt uit de archieven, toen ik op zoek was naar oude artikels voor de Light Beacons leden, en deze sprong in mijn blikveld. In feite is het de tweede boodschap die ik channelde met Uriel, en die is heel gepast genoemd: 'Light dispels darkness'. Ik herinner me niet wat er gebeurde in de week voor 24 maart 2004, maar ik voelde dat het artikel nu op zijn plaats was. Je kan het volledige artikel lezen in de Light Beacons Community ledenpagina's, waarover je hier meer kan lezen:  at this link
Dit is een uittreksel uit dat artikel:
Licht verdrijft de duisternis
Het globale geweld van de voorbije weken heeft velen onder jullie angstig gemaakt, en je vraagt je af of de wereld echt op zijn einde loopt. Weet dat dit allemaal deel uitmaakt van het Goddelijke Plan. Er is veel onrust in een groot deel van de wereldbevolking, maar hun duisternis wordt overschaduwd door het licht van veel meer mensen die weigeren dat de illusie van angst de waarheid van hun licht versluiert.

door Jennifer Hoffman
vert. Fran Tielemans
Comment    

zondag 14 september 2014

Hooggevoeligheid als kracht

Hooggevoeligheid als kracht

by Gast Blogger
door Petra Maartense
De laatste tijd hoor en lees ik opeens weer veel over hooggevoeligheid. Misschien komt dat omdat we met z’n allen steeds gevoeliger worden. Dat heeft alles te maken met de hogere frequenties die binnenstromen en ons lichter maken. Simpel gezegd hebben we dan des te meer last van alles wat nog vast zit en daardoor in een lagere frequentie vibreert. In onszelf en om ons heen. De hogere gevoeligheid maakt dat lage frequenties onverdraagbaar worden en voelen als geweld in je systeem. Ze willen vertrekken, alles wil lichter worden!Nieuwetijdskind.com-hoogsensitief-persoon
Daarvoor verwijs ik graag naar de methode die Aartsengel Michaël ons aanreikt in dit artikel
Door er een gewoonte van te maken om steeds alles op te ruimen wat in jouw beleving verstorend aanvoelt, wat je dwars zit, wat voelt als ongemakkelijk of pijnlijk, draag je bij aan de transformatie. Probeer vooral het verstorende niet te voeden en te vergroten door er de strijd mee aan te gaan of het te blijven herhalen in woorden en gedachten. We kunnen veel meer oplossen dan we denken en het is veel simpeler dan vroeger. Je zet het in het licht, je brengt je eigen licht op de plaatsen waar het donker is, waar het knelt en zo breng je meer licht en ruimte in de verdichte energie. Want angst, pijn, geweld, frustratie en woede zijn als het ware bonken verdichte energie, die vrij agressief kunnen aanvoelen. Ons systeem verdraagt dat niet meer. Dus het wil weg. Hoe je het je voor kunt stellen – bijvoorbeeld als een donkere wolk, die oplost – het maakt niet uit, het werkt zoals jij het je voorstelt.
Wat ik hier vooral nog eens wil benadrukken is dat het werkelijk ‘voedend’ is om er anderen de schuld van te geven. Voedend op een niet-oplossende manier. Je vergroot de tegenstelling en je handelt vanuit de pijn, de dichtheid, waardoor het alleen maar nog dichter wordt. Als er in jou geen “haakje” is om aan te gaan hangen, hoef je helemaal geen last te hebben van de negatieve energie van anderen. Als je gewoon in je eigen licht blijft, in verbinding blijft met jezelf, waait het vanzelf voorbij. Laat het niet binnenkomen.
En is er wel een haakje, ga dan op zoek naar dat haakje. Is het je schuldgevoel, je verantwoordelijkheidsgevoel, is het je eigen oude patroon, je oude pijn? Breng dat dan naar het licht. Zeg dat het mag vertrekken. Natuurlijk zal je steeds getriggerd blijven worden, tot dat zich heeft opgelost. Accepteer het, maar niet op zo’n manier dat het zou moeten blijven. Het is juist een uitnodiging om iets ouds los te laten. We komen op steeds diepere niveau’s terecht, soms lijkt iets een herhaling, maar het is nog een stap verder. Dat geeft niet, het is goed. Het ruimte op en maakt de weg vrij.
deppWat je veel hoort of leest is dat licht juist donker aantrekt. Met andere woorden: Als jij volledig in je kracht en in het licht staat, zouden er juist ‘donkere krachten’ op je afkomen. Dat is een rare veronderstelling, waar we maar eens mee af moeten rekenen. Want juist als je daar bang voor gemaakt wordt of bang voor bent, is dat het ‘haakje’. Als jij werkelijk in je licht en je kracht staat, trek je juist geen donker aan, maar je verspreidt licht en je trekt aan wat daarbij past. Alles wordt juist makkelijker. Het licht is altijd sterker en zal dus ook schijnen vanuit jou en positieve invloed hebben rondom je. Het kan dus alleen maar angst, onzekerheid of een bepaalde overtuiging zijn, wat als trigger zou kunnen dienen om eventuele ongewenste ‘donkere krachten’ aan te trekken.
Vergis je niet: Licht is kracht. Als je dat weet en voelt en kunt laten zijn zoals het is, loop je juist geen risico. De kracht van het licht, de liefde, maakt je niet zwak en kwetsbaar, het maakt je juist sterk en beschermt je. Die kracht is een zachte kracht, maar sterker dan welk geweld dan ook. Oplossend, verzachtend, harmoniserend en logischerwijs haalt dat juist het beste in anderen naar boven. Zie jij gevaren in je omgeving, dan is dat jouw waarneming en dan betekent dat dat jij nog niet helemaal vertrouwt op je eigen licht. Het is een angst die je ongedaan kan maken. Of een oude overtuiging om mee af te rekenen. Zie je hoe zo’n overtuiging juist de dualiteit in stand houdt? En begrijp je dat je dan nog leeft met een angst en dat het juist die angst is, die ongewenste ervaringen aantrekt? Geeft niet, maar los het op. In jezelf. Breng het in het licht, want als jij in verbinding blijft met je eigen licht, heb je niks te vrezen.
Natuurlijk kan het juist gebeuren dat je in het groeiproces, in het lichter worden, diepere delen van jezelf tegenkomt die ook nog naar het licht willen. Het kan zijn dat je mensen tegenkomt, die dat verborgen deel in jou komen triggeren. Juist omdat het naar het licht wil. Juist omdat het opgeruimd wil worden. Dat verborgen deel in jou trekt dan precies die ervaring aan om dat voor elkaar te krijgen. Dat kan voelen als heftig of als een stap terug. Dat is het niet. Het is vooruitgang. Neem het waar en zie wat er in jou wordt aangesproken. En kijk of je er nu op een andere manier mee om kan gaan. Door het waar te nemen, het licht te maken en op te lossen.
Misschien haakte je vroeger af en trok je je terug. Nu word je uitgenodigd tot zelfonderzoek en transformatie en je kunt weer verder. Als iets je raakt, kwetst of bang maakt, duik dan niet in die oude valkuil maar weet dat jij het aankan en dat het een kans is om op te schonen.
Blijf gericht op het licht, want als je maar naar de donkere wolken blijft kijken, kom je er vanzelf in terecht. Blijf je gericht op het licht, dan drijven die wolken vanzelf voorbij. Ze hoeven niet meer bij jou aan te kloppen.
We zullen dus op moeten passen voor onze oordelen, want oordelen verdelen en stimuleren juist de tegenstellingen, de strijd, de afgescheidenheid. Waarnemen is vanuit een ander perspectief, vanuit het licht waarnemen is heilzaam en maakt je vrij. Het is een andere beweging. In plaats van er vol in te springen als iets je triggert, ga je nu zien wat er gebeurt en je laat het. Je erkent de gevoelens die het in je oproept – voor jezelf. Als ze zijn gezien, ok, that’s it. Klaar. Geen verhalen maken, geen ingewikkelde constructies verzinnen. Erkennen en aan het licht meegeven.
We hebben namelijk een groot voordeel als we gevoelig zijn en in verbinding staan met het licht en dat is dat we samenwerken. Op het niveau van het licht (ik zeg het maar even simpel) is er eenheid en eenheid betekent ook eenheid met het Goddelijke, dus een enorm potentieel aan hulp. Je hoeft het niet alleen te doen. Als je in het donker gaat zitten mokken of wegkwijnen (alweer een versimpelde voorstelling), sta je er alleen voor. Maar zelfs dan kan je het licht te hulp roepen, dus waar is dat voor nodig? Het is maar net wat we willen, onze intentie telt.
Natuurlijk weet ik dat het best lastig is om als hooggevoelig persoon zoveel ‘op te pikken’ en zoveel stemmingen van anderen waar te kunnen nemen. Ik heb er zelf ook mee om moeten leren gaan. Als iemand boos op mij was of in gedachten een bepaalde strijd met zichzelf op mij projecteerde – omdat ik toevallig iets had gezegd wat confronterend was – dan voelde ik dat. Het was moeilijk dat uit mijn systeem weg te werken. Maar ik heb ontdekt dat dat voor een deel te maken had met een heel subtiel schuldgevoel (verantwoordelijkheidsgevoel), voor een deel met mijn eigen verborgen angst (dat anderen over mij konden beslissen of heersen of me ‘kwaad’ zouden kunnen berokkenen bijvoorbeeld) en dat het dus voor een deel mijn eigen gevecht was. Anders had het nooit in mijn systeem kunnen belanden. Als ik daar heel duidelijk geen bodem meer voor aanbiedt, komt het ook niet meer bij mij binnen. Dat heeft dus te maken met zelfvertrouwen en vertrouwen op het licht, wat eigenlijk hetzelfde is.
Soms weet je niet of een gevoel van jou is of van een ander. Ook daar heb ik een mooie ‘oplossing’ voor gevonden: Het is niet van jou en niet van de ander. Neem het waar als een lading die voorbij komt en omdat jij een speler bent in het veld, net als die ander, kan je het gevoel hebben dat het een emotie is van jou of van die ander. Maar al die emoties zijn - net als gedachten - niet wie jij bent. Het zijn de wolken die voorbij trekken en laat ze....
Eenheid betekent ook dat we een zijn met elkaar, het veld, het leven op aarde. We kunnen onszelf daar niet los van zien. Maar we hoeven het ons ook niet toe te eigenen als ‘dat is van mij’ en ‘dat is van hem’ of ‘van haar’. Het is er en het vraagt misschien aandacht, maar jij bepaalt waar je je aandacht op richt en hoe.
Dus hooggevoeligheid hoeft geen ‘probleem’ te zijn. Je kunt het zien als ‘probleem’ en dan maak je er meer een ‘probleem’ van. Een uitdaging, ja, dat wel. Maar vooral een kracht. Want hoeveel instrumenten heb je niet juist in handen met je gevoeligheid? Juist door je mogelijkheid je te verbinden met het licht, heb je het sterkste instrument dat er bestaat tot je beschikking: Licht en Liefde, Goddelijk licht en Goddelijke liefde. Wat anders kan de zwarigheid en de narigheid hier op aarde oplossen dan dat?Sensitieve Marlon Brando
Je kunt dat ‘instrument’ – ik noem het bewust geen ‘wapen’, want dat suggereert weer een strijd – inzetten op alle fronten. Bij alles wat je doet: Eten, praten, denken, schrijven, werken, poetsen, groente verbouwen, voedsel bereiden, in alles wat je doet en overal waar je gaat, neem je het licht mee en dat geeft waarde aan alles. Vooral in de communicatie is dat een heel krachtig instrument om de vrede te bewaren en ook anderen wat meer in het licht te brengen. Het gaat vanzelf. Laat het niet je ego zijn, die denkt: ‘Zo, ik ga nu eens even iemand in het licht zetten’, maar laat het vanzelf gaan. Door zelf in vrede en harmonie door het leven te gaan. Voel die kracht en voel dat licht. Het zal je verheugen hoeveel licht, hoeveel vreugde er dan op je pad komt. En als iemand het niet wil ontvangen, is dat niet jouw probleem. Laat het... Licht doet zelf z’n werk wel. Strijd is geen licht.... Frustratie ook niet....
De beste manier om je goed te voelen en geen last meer te hebben van eventueel ‘donker’ is om gewoon lekker je eigen gang te gaan, te doen wat je het liefst doet, waar je goed in bent. Dat is de manier om jouw licht in de wereld te laten stralen. Om jezelf krachtig te maken en te ‘beschermen’. Het gaat vanzelf, je hoeft niet met de mensen en zaken om je heen te ‘vechten’, je leeft vanuit je eigen kracht. Dat is een keuze die je kunt maken en mag maken. Het is niet afhankelijk van anderen.
indigo-inspirationNaar problemen kijken is een oude gewoonte, waar we allemaal mee te maken hebben, omdat de mens dat nu eenmaal in z’n systeem heeft zitten. Omdat we onszelf niet los kunnen zien van de geschiedenis, onze voorouders, de mensheid als geheel. Wel kunnen we het doorbreken, nu we ons meer en meer bewust worden en onze mogelijkheden kennen.
Eeuwenlang zijn we bang gemaakt en is onze eigen kracht (die verbinding met het licht dus) ontkend of de kop in gedrukt. We hebben ons bang laten maken, we hebben ook onszelf ontkend. We waren vergeten wie we waren en we zijn dat nu aan het herontdekken. We hoeven dat niet voor anderen te doen, we kunnen dat beter voor onszelf doen. Daarmee helpen we het geheel ook. Want alles wat wij weten te winnen aan kracht, zal meer licht betekenen voor het hele ‘krachtenveld’ en ook anderen stimuleren en zo verlichten we letterlijk en figuurlijk vanzelf ‘het veld’. Dus wees je bewust waar je kracht aan geeft, wat je voedt.
Alles wat we kunnen opruimen in ons eigen systeem heeft een effect op het geheel. Met terugwerkende kracht zelfs, want we ruimen oude trauma’s en oneffenheden op door er nu doorheen te komen en ze niet langer die macht over ons te laten hebben. Het opschonende effect van wat we NU doen, bevrijdt ons van trauma’s en onaffe zaken uit het verleden, uit vorige levens, onze individuele geschiedenis is in feite een gezamenlijke geschiedenis. Eenheid betekent dat anderen jou een deel van jezelf laten zien en omgekeerd. Als hooggevoelig persoon is je bereik dus groot, maar ook je mogelijkheden zijn dus groot.
Maak het eenvoudig: leef in het licht, werk dagelijks aan de versterking van de verbinding met je Zelf, je Goddelijke Zelf, je Licht en laat alles daar met het grootste gemak in oplossen. Dat is de makkelijkste en plezierigste weg. Je zal zien dat het steeds makkelijker gaat en dat het leven daardoor steeds plezieriger wordt. Richt je op het licht en wen er aan dat het leven steeds lichter wordt! Geniet ervan!
Petra
Petra Maartense
Comment    

Relaties aangaan

Relaties aangaan

by Gast Blogger
Only a story of deficiency,
which assumes that something fundamental is missing from your core,
would look to other object and people to provide what seems to be missing
– Scott Kiloby
door Anouk van der Schans
De relaties die wij als mensen met elkaar aangaan intrigeren mij enorm. Er is namelijk iets geks mee aan de hand. Met de liefdesrelatie hierin als uitschieter. Velen van ons zijn hierin zoekende. We krijgen continu een beeld voorgeschoteld dat we op zoek moeten naar die ene grote liefde die jouw compleet maakt. Dit wordt ook letterlijk gezegd in de film Jerry Maguire: ‘you complete me’. We zoeken iemand anders die ons heel maakt. Als we verliefd zijn gaan we even helemaal op in die ander en voel je je even intens compleet en gelukkig.tom-495x200Maar na verloop van tijd beginnen we niet meer met open blik naar onze partner te kijken en hebben we allemaal verwachtingen van hem of haar. De liefde wordt voorwaardelijk. De ander moet jouw behoeften vervullen. En dit zijn meestal behoeften ontstaan als gevolg van oude pijn in onze jeugd. Deze behoeften komen voort uit de illusie dat je niet goed bent zoals je bent. De waarheid is echter dat je al compleet bent. En als je niets van de ander nodig hebt is er overvloed. Het is dan dus niet zo dat je alleen gaat zijn, want de liefde gaat hierdoor juist rijkelijk stromen.
Dit geldt ook voor de relatie met je kinderen. Ben je in staat niet je eigen behoeften en verlangens op hen te projecteren? Durf je hen te laten zijn wie zij zijn? Vertrouwen te hebben dat het pad dat zij bewandelen voor hun het juiste pad is en je daar niets aan hoeft te doen of te veranderen?
Ons eigen onvermogen om met pijn om te gaan wordt vaak op onze kinderen geprojecteerd. Dus gaan we als ons kind een slecht rapport heeft of gepest wordt op hoge poten verhaal houden bij school, andere ouders etc. We leven in een maatschappij die gericht is in het oplossen van pijnlijke emoties. Gevoelens van boosheid, angst en verdriet is geen ruimte voor. Als ouder wil je dat je kind deze gevoelens niet hoeft te ervaren en wil je ze voor ze wegnemen. We voelen ons hulpeloosheid omdat we de pijn niet kunnen verzachten. Dit alles bevordert echter juist het onvermogen van het kind om pijn te verdragen.
Ouders lezen voor aan kindHoe zou het zijn als je je kind laat zien dat deze gevoelens er gewoon mogen zijn. Dat ze als een golf zijn die vanzelf weer wegebt. Het kind proberen te overtuigen dat bijvoorbeeld z’n angst onnodig is geeft alleen maar meer spanning. Want behalve dat hij dan deze angst voelt zeg jij ook nog eens dat het niet nodig is deze te voelen. Veel ouders zeggen dan bijvoorbeeld ‘er is niets aan de hand’. Maar voor je kind is er wel degelijk iets aan de hand en ontken je hiermee zijn gevoelens. Om in harmonie te zijn met onze gevoelens is het essentieel om stil te worden. Zodat je kind bewust wordt van z’n gevoelens en ze er durft te laten zijn. Wetend dat als hij rustig blijft doorademen het weer overgaat. Het mooiste wat je je kind kunt meegeven is dat hij leert kijken naar al z’n gevoelens zonder zich ermee te identificeren. Op deze manier geef je het kind de kracht en het vertrouwen dat hij z’n gevoelens aan kan. Waardoor hij kan ervaren dat hij zijn gevoelens niet is!
Zoals Greg Anderson zei:
‘De relatie die we hebben met onszelf, beïnvloedt in hoge mate de relatie die we hebben met de wereld’. Bewustwording van het feit dat iedere relatie een spiegel is van je eigen kijk op de wereld zal al je relaties transformeren tot spirituele relaties. Dan worden je liefdespartner en kinderen namelijk je grootste leermeesters die je helpen gewaar te worden van je natuurlijke staat, die liefdevol en helder is.

Aan jou de uitnodiging om je steeds bewuster te worden van wie je in werkelijkheid bent. Zodat je van hieruit liefdevolle relaties kunt aangaan met de mensen om je heen.

Over de Auteur:
Anouk van der Schans avatar 1403787855 107x107 OPVOEDEN, IS DAT EIGENLIJK NODIG?   Anouk van der Schans
Mijn naam is Anouk van der Schans en ik ben werkzaam als adviseur, coach, spreker en blogger over bewustzijn en verandering.
De onderwerpen onderwijs en opvoeding houden mij al jaren bezig. Dit is begonnen vanuit mijn interesse in psychologie: ‘wat maakt iemand tot wie hij is?’ Naarmate mijn persoonlijke reis zich echter verder voltrekt en ik ervaar dat we vaak wie we zijn verwarren met wat we doen (zie ook mijn blog: doen of zijn) is deze interesse in onderwijs en opvoeding alleen maar sterker geworden. Het baart me dan ook zorgen hoe steeds meer kinderen labels (AHDH, dyslexie, autisme, hoogbegaafd etc.) krijgen. Dit is immers niet wat/wie het kind in essentie is. Mijn missie is mensen (leerkrachten, opvoeders, etc.) hiervan bewust te maken zodat het kind zich echt gezien voelt en de ruimte ervaart zich te ontwikkelen in een richting die bij het kind past. Persoonlijke website
Comment